Coachen is het samen zoeken naar de weg die je brengt naar jezelf

In de coachingssessies maak ik gebruik van:

Labyrintcoaching:
De snelle en veilige manier om bij de kern van Jezelf te komen. Het coachen met het labyrint is een door mijzelf ontwikkelde techniek.  In mijn boekje Labyrintlopen kan je daar meer over vinden. 

Familieopstelling in de Roos van Leary:
Vanuit het werken met de Roos van Leary, heb ik de combinatie kunnen maken met familieopstellingen. Je ziet en ervaart zo snel wat voor interactiepatronen en verwachtingen terug te voeren zijn tot je ouders, broers en zussen.

IFS (Internal Family System) in het labyrint:

IFS-therapie is een effectieve methode waarbij je emotioneel gekwetste stukken op een veilige manier benaderd kunnen worden. Je komt zo bij de kern van je problemen en gaat begrijpen waarom je vaak dezelfde dingen blijft herhalen, ondanks dat ze voor jou niet goed zijn. Je leert zo wanneer je vanuit je kern reageert en wanneer vanuit een gekwetst stuk. 

Natuurcoaching:
De natuur vormt een rijke bron van inspiratie. Tijdens een sessie in het bos rond het Klooster Nieuw Sion, nodig ik je uit meer te vertellen over je levenspad, waar je naar toe zou willen in je leven en hoe een natuurlijk ritme afgestemd op jou, je daarmee zou kunnen helpen. Vanuit mijn achtergrond als natuurgeneeskundig therapeut en coach laat ik je ervaren wat een natuurlijke levensstijl je kan brengen.

De coaching vindt plaats op locatie, online, of op de locatie klooster Nieuw Sion. 




Coaching met het labyrint

Het lopen van een labyrint is een snelle en effectieve manier van coaching.  Samen met mij loop je aan de hand van een vraag, thema, of een gebeurtenis het labyrint. 

Hoe is een sessie opgebouwd?
In kaart brengen hulpvraag

  • waar loop je tegen aan?
  • hoe ga je er nu mee om?
  • wat zou je willen veranderen?

Verkennen en in beeld brengen wat je beperkt

  • wat houd je tegen?
  • oude overtuigingen los laten
  • jouw kwaliteiten in kaart brengen

Doelen stellen en bereiken

  • kwaliteiten benutten om je doelen te halen
  • vrij leven, zonder belemmerende overtuigingen
  • haalbare doelen stellen
  • omgaan met weerstand in je zelf

Het labyrint als weg van loslaten en vernieuwen

In het labyrint verlies je alleen dat, wat niet meer bij je past. Het leven is een les in loslaten. Vanaf de eerste stappen die je zet op je levenspad, tot aan het punt waar je weg stopt, word je telkens geconfronteerd met de vraag wat nog bij je past en ook wie. Naast overtuigingen van anderen of van je zelf, laat je ook mensen toe en weer los op jouw levensweg. Dit kan een bewuste keuze zijn, maar ook gedwongen door bijvoorbeeld het verlies van dierbaren. 

Het labyrint kan je helpen om dat los te laten wat je los mag laten en is zo een krachtige en milde manier om je bewust te worden van jouw Hero’s Journey, het persoonlijk avontuur naar je Kern.

In zijn boek ‘The Power of Myth’ beschrijft Campbell het labyrint, als metafoor voor de Hero’s Journey. Het labyrint met zijn wendingen en bochten is een beschrijving van het kronkelige pad van zelfonderzoek en weerspiegelt de reis van de held. Het labyrint is het universele symbool voor het transformatieve proces van het afdalen naar de diepten van de eigen psyche, het aangaan van uitdagingen in dit proces en uiteindelijk het vinden van de Kern.

We have not even to risk the adventure alone…the labyrinth is thoroughly known. We have only to follow the thread of the hero path…and where we had thought to slay another, we shall slay ourselves. Where we had thought to travel outward, we will come to the center of our existence. And where we had thought to be alone, we will be with all the world.
Joseph Campbell, The Power of Myth

Labyrint lopen als EMDR
Als je een labyrint loopt en tegelijkertijd, aan een moeilijke situatie of trauma denkt, dan merk je dat door het lopen en het volgen van de wendingen in het pad, de lading die op het thema zit verdwijnt. Dit komt door het kronkelig pad in het labyrint, waar je soms rechts gaat en dan weer links en dan weer links, of rechts. Je lijkt tijdens het lopen eerder verder van het middelpunt te komen, dan dat je er komt. Door de wendingen en onvoorspelbaarheid van het pad in een labyrint, stimuleer je de linker- en rechterhersenhelft tot samenwerken. De beweging van het lopen, het schijnbaar willekeurig rechts- of linksom gaan en het denken aan het thema, laat de negatieve lading oplossen, wat op de gebeurtenis zit. Het effect van het lopen van een labyrint is te vergelijken met EMDR of EFT-behandeling.

Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur, om het gewenste effect te bereiken

Of maak direct een afspraak voor een sessie

Sinds kort is het ook mogelijk om direct een afspraak in te boeken via de website van Klooster Nieuw Sion, zie de website voor meer informatie.

Goed om te weten:

  • Een coachingssessie duurt 1,5 uur, de kosten bedragen 150 Euro
  • Hiervoor ontvang je na afloop een factuur
  • Je kunt een coachingsessie boeken op woensdagen of vrijdagen
  • Een voorkeurstijdstip kun je opgeven via het inschrijfformulier

© 2022 John Musterd | Labyrintcoaching & training